Kan ik mijn afspraak afzeggen of verzetten?

Ja, dat kan. Als je dit minimaal 24 uur vóór de afgesproken tijd doet (telefonisch of per mail) kunnen wij de vrijgekomen tijd benutten en brengen wij de tijd niet in rekening. In het weekend of ’s avonds kan het antwoordapparaat ingesproken worden. Wanneer je niet tijdig afzegt zijn wij genoodzaakt de behandeling in rekening te brengen.

Hoe verloopt de eerste afspraak?

De eerste afspraak wordt gebruikt om de klachten goed in beeld te krijgen. Dit betekent dat er een anamnese wordt afgenomen en een fysiotherapeutisch onderzoek plaatsvindt. Vervolgens legt de fysiotherapeut uit wat er gevonden is en maakt samen met jou een behandelplan. Sinds 2015 is het mogelijk om meteen na deze eerste afspraak een tweede afspraak te plannen. We kunnen dan een dubbele tijd voor je plannen, zodat ook meteen behandeld kan worden. Geef bij het maken van de afspraak aan als je hier prijs op stelt. (NB: agendatechnisch is dit niet altijd mogelijk!)

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dat is afhankelijk van de aard van de klachten en van wat je individueel kunt doen. Samen met jou wordt hier in het begin van het behandeltraject een inschatting van gemaakt.

Moet ik zelf iets meenemen?

Bij de eerste afspraak neem je je verzekeringsbewijs en een identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) mee. Het is fijn als je iedere behandeling een eigen handdoek of badlaken meeneemt. Dit scheelt veel wasgoed en spaart het milieu.

Wie betaalt mijn behandeling?

Dat hangt af van de aard van je klachten en van hoe je verzekerd bent. In de meeste gevallen wordt fysiotherapie vergoed vanuit de aanvullende verzekering. In je polis kan je nakijken of je aanvullend verzekerd bent en voor welk bedrag. Op fysiotherapie uit de aanvullende verzekering is geen eigen risico van toepassing.
Sommige aandoeningen, die voorkomen op de zgn. “chronische lijst” worden vanaf de 21e behandeling vergoed uit de basisverzekering. In dit geval is wel het eigen risico van toepassing vanaf de 21e behandeling.

Hoe lang duurt een behandeling?

In de regel duurt een behandeling 25 minuten. Omdat dit in sommige gevallen (bijvoorbeeld bij training) erg kort is, biedt Fysiotherapie Hatert de mogelijkheid om in de oefenzaal tegelijk met anderen te trainen. Wij zorgen ervoor dat er een gekwalificeerde fysiotherapeut aanwezig is in de zaal om de training zo effectief en veilig mogelijk tel laten verlopen.