Lisanne van Lieshout

Mijn naam is Lisanne van Lieshout en ik werk sinds 2013 bij Fysiotherapie Hatert. Inmiddels ben ik één van de vaste gezichten in de praktijk.

Fysiotherapie Hatert is voor mij een plek waar we iedereen met een gezondheidsvraag welkom heten, met enthousiasme ontvangen en proberen te helpen.

Ik richt mij met name op mensen met langdurige klachten door bijvoorbeeld COPD, etalagebenen en oedeem. Hierbij werk ik samen met andere hulpverleners binnen de wijk zoals een (wijk)verpleegkundige, huisarts of praktijkondersteuner (POH).

Tijdens de behandeling probeer ik een bijdrage te leveren in iemands ziekte- of herstelproces. Dit doe ik door te kijken naar mogelijkheden om de kwaliteit van leven te verbeteren of te kijken waar we invloed kunnen uitoefenen op de belemmerende factoren voor herstel.

Het geeft mij veel energie wanneer ik mensen zó gemotiveerd krijg dat zij hun gedrag weten te veranderen zodat ze hiermee zelf ook een bijdrage kunnen leveren aan hun eigen gezondheid.

Naast verschillende bijscholingen over hart-, vaat- en longproblematiek heb ik mezelf ontwikkeld tot oedeemtherapeut.

Op dit moment volg ik de masteropleiding tot oncologiefysiotherapeut aan de Berekuyl Academy, in samenwerking met de Vrije Universiteit van Brussel.

Ik woon in het centrum van Nijmegen en naast mijn werk en studie ben ik een actieve sportster. Ik ga regelmatig buiten wandelen of hardlopen, of ik blijf binnen voor een pittige krachttraining. Ook hou ik erg van koken en bakken en maak ik graag een tripje naar een leuke stad of plek.