Marlies van Pelt

Ik kon maar niet kiezen: Geneeskunde, Nederlandse taal- en letterkunde of Fysiotherapie. Uiteindelijk heb ik voor het laatste gekozen en daar heb ik nooit spijt van gehad. Wat mij erg aanspreekt is het intensieve contact dat je, als fysiotherapeut, met mensen hebt. Het begeleiden van mensen naar het doel dat ze gesteld hebben en het, soms met ups en downs, behalen van dat doel geeft veel voldoening.

In 1995 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool Nijmegen en daarna ben ik gaan werken bij verschillende praktijken, waaronder Fysiotherapie Hatert. Sinds 2005 ben ik mede-eigenaar van de praktijk. De wijk Hatert en de manier waarop wij binnen deze wijk samenwerken met andere disciplines (zoals bijvoorbeeld huisartsen, gezondheidsmakelaar, diëtiste etc.) is bijzonder en inspirerend.

Binnen mijn vakgebied heb ik een brede interesse en heb ik me in de loop der jaren geschoold in verschillende richtingen, zoals het behandelen van oedeem en incontinentieklachten. De laatste jaren kom ik er steeds meer achter dat mijn hart ligt bij het behandelen en begeleiden van mensen met neurologische aandoeningen en hersenletsel. Sinds de oprichting ben ik betrokken bij het ParkinsonNet en ik heb verschillende scholingen gevolgd en veel ervaring opgedaan in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson en aanverwante ziekten (zoals parkinsonismen en dystonie). Ook CVA en MS hebben mijn bijzondere aandacht.

Ik heb mij geschoold in de PWR! trainingsmethode (specifiek gericht op parkinson, in alle fasen van de ziekte) en de Ronnie Gardiner Methode (RGM), een oefenmethode op muziek.

Naast mijn werk als fysiotherapeut en praktijkeigenaar, ben ik betrokken (geweest) bij verschillende projecten op het gebied van coaching van mensen met de ziekte van parkinson, bij het bereiken van hun doelen op leefstijlgebied. Ik geloof erg in deze manier van werken en ben daarom in 2018 dan ook gestart met de opleiding tot Integraal Leefstijlcoach.

Ik heb twee kinderen, hou van wandelen, actief zijn, koken en lekker eten. Maak graag korte (steden)tripjes met mijn vriend en vind het leuk om concerten te bezoeken.