Hoe komt u bij de fysiotherapeut terecht

Het kan zijn dat u van de huisarts of specialist een verwijsbrief voor de fysiotherapeut krijgt. U kunt echter ook rechtstreeks, dus zonder verwijzing, bij Fysiotherapie Hatert terecht. In dat geval wordt bij de eerste afspraak d.m.v. een screening gekeken of uw klachten geschikt zijn voor behandeling door een fysiotherapeut. Indien nodig verwijzen wij u naar de huisarts.

Fysiotherapeut helpt meneer met het lopen

1 – Aanmelden

Aanmelden kan telefonisch, per mail of aan de balie van onze praktijk. U kunt ook het aanmeldformulier op deze site gebruiken. Bij de aanmelding nemen we uw gegevens door, hiervoor hebben we uw verzekeringsgegevens en identiteitsbewijs nodig. Leest u vóórdat u zich aanmeldt onze praktijkvoorwaarden goed door?

U kunt behandeld worden in één van onze vestigingen, of aan huis wanneer dit noodzakelijk is. Ook is het bij sommige zorgverzekeraars mogelijk om éénmalig een afspraak op de werkplek te maken.

2 – Eerste afspraak

De eerste afspraak gebruiken wij om een goed beeld van uw hulpvraag en klachten te krijgen. Dit gebeurt door een intakegesprek en lichamelijk onderzoek en duurt ongeveer een half uur. Het kan prettig zijn om de eerste keer een dubbele afspraak te plannen, zodat na de intake meteen de eerste behandeling kan plaatsvinden. Mocht u hier prijs op stellen, geef dit dan aan bij het plannen van de eerste afspraak. NB: agendatechnisch is dit niet altijd mogelijk!

3 – Diagnose en behandelplan

Na de intake stelt de fysiotherapeut de fysiotherapeutische diagnose en wordt samen met u een behandelplan opgesteld.

4 – Behandeling

Uiteraard is het voor het beste resultaat belangrijk dat u zelf zo veel mogelijk meewerkt aan het uitvoeren van dit behandelplan, door de adviezen van de fysiotherapeut op te volgen, de oefeningen te doen die u krijgt en uitleg te vragen als iets niet duidelijk is. Zou u iedere behandeling zelf een handdoek of badlaken mee willen nemen?

Reguliere behandeling
De duur van een reguliere behandeling is gemiddeld 25 minuten.

Behandeling in de oefenzaal
De duur van een behandeling is gemiddeld 25 minuten. Om optimale kwaliteit te kunnen leveren, plannen we soms een sessie van 50 tot 60 minuten, zodat u gebruik kunt maken van de diverse apparaten (in overleg met uw therapeut). Hiervoor berekenen wij geen extra kosten. Tijdens de behandeling in de zaal kan het dus zijn dat u met één of twee andere patiënten per therapeut in de zaal bent.

5 – Afronding

Bij afronding van het behandeltraject krijgt u advies dat is gericht op het voorkomen van klachten in de toekomst. De huisarts of specialist wordt schriftelijk geïnformeerd over het verloop van de behandeling.

Aanmelden