Werkwijze

Hoe kom je bij de fysiotherapeut terecht

Het kan zijn dat je van de huisarts of specialist een verwijsbrief voor de fysiotherapeut krijgt. Je kunt echter ook rechtstreeks, dus zonder verwijzing, bij Fysiotherapie Hatert terecht. In dat geval wordt bij de eerste afspraak d.m.v. een screening gekeken of jouw klachten geschikt zijn voor behandeling door een fysiotherapeut. Indien nodig verwijzen wij je naar de huisarts.

 

Aanmelden

Je kunt je telefonisch, per mail of aan de balie van onze praktijk aanmelden. Ga hiervoor naar onze contactpagina. We nemen dan je gegevens op en indien mogelijk maken we meteen een afspraak voor de eerste afspraak.

Je kunt je ook online aanmelden, ga hiervoor naar ons online aanmeldformulier.

Je kunt behandeld worden in één van onze vestigingen, of aan huis wanneer dit noodzakelijk is. Voor een correcte aanmelding hebben wij de verzekeringsgegevens, een geldig identiteitsbewijs en de eventuele verwijsbrief nodig.

 

Eerste afspraak

De eerste afspraak gebruiken wij om een goed beeld van jouw hulpvraag en klachten te krijgen. Dit gebeurt door een intakegesprek en lichamelijk onderzoek en duurt ongeveer een half uur. Sinds 2015 is het toegestaan om de eerste keer een dubbele afspraak te plannen, zodat na de intake meteen de eerste behandeling kan plaatsvinden. Mocht je hier prijs op stellen, geef dit dan aan bij het plannen van de eerste afspraak. NB: agendatechnisch is dit niet altijd mogelijk!

 

Diagnose en behandelplan

Na de intake stelt de fysiotherapeut de fysiotherapeutische diagnose en wordt samen met jou een behandelplan opgesteld.

 

Behandeling

Uiteraard is het voor het beste resultaat belangrijk dat je zelf zo veel mogelijk meewerkt aan het uitvoeren van dit behandelplan, door de adviezen van de fysiotherapeut op te volgen, de oefeningen te doen die je krijgt en uitleg te vragen als iets niet duidelijk is. Zou je iedere behandeling zelf een handdoek of badlaken mee willen nemen?

 

Afronding

Bij afronding van het behandeltraject krijg je advies dat is gericht op preventie. De huisarts of specialist wordt geïnformeerd over het verloop van de behandeling.