Fysiotherapie bij kanker

Optimaal herstel tijdens en na de behandeling van kanker

Kanker en de behandeling ervan, hebben vaak een grote impact op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Uw lichamelijke conditie is waarschijnlijk achteruitgegaan, wat zich onder andere kan uiten in vermoeidheid. Ook ervaren veel mensen dat hun lichaam ze in de steek heeft gelaten en zijn ze het vertrouwen in zichzelf kwijt.

De specialisten van Fysiotherapie Hatert kunnen u helpen

Training
Mensen die lichamelijk actief blijven tijdens de (chemo)behandeling, herstellen sneller. Ook na afronding van de behandeling is training essentieel om te werken aan herstel van conditie en daarmee aan welbevinden.

Oedeemtherapie en littekenbehandeling
Wanneer er door de operatie of nabehandeling ophoping van vocht gaat ontstaan (oedeem), kan de oedeemtherapeut hierbij helpen. Ook littekens door operatie of bestraling kunnen met behulp van de fysiotherapeut minder hinderlijk worden.

Haptotherapeutische begeleiding
Tijdens en na de behandeling van kanker is balans vaak verstoord. Haptotherapie leert u te herkennen hoe het lichaam voelt. Door middel van gesprek en aanraking , leert u wáár in het lichaam emoties zich hebben opgeslagen en ontdekt u hoe uw lijf reageert wanneer het leven spannend wordt of wanneer u pijn ervaart.

Onze specialisten op het gebied van kanker zijn:

Lisanne van Lieshout (oedeemfysiotherapeut en oncologiefysiotherapeut i.0.)
Wilbert Razing (haptotherapeut)
Marlies van Pelt (oedeemfysiotherapeut)

Meer informatie of een afspraak maken?

Heeft u vragen of wilt u weten wat Fysiotherapie Hatert voor u kan doen? Maak dan een afspraak! Voor een afspraak kunt u bellen met 024-3557438 of gebruik maken van het aanmeldformulier.

Online aanmelden button