Manuele therapie bij Fysiotherapie Hatert
De manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. In het algemeen is manuele therapie geschikt voor klachten die, behalve met pijn, gepaard kunnen gaan met het slechter kunnen bewegen van een gewricht of gewrichten. Bij Fysiotherapie Hatert in Nijmegen helpen wij u graag.
Wat kan de manueel therapeut voor u doen?
De manueel therapeut werkt vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden vooral aan klachten aan de wervelkolom en klachten die daarmee samenhangen.
Veel voorkomende klachten bij manuele therapie:
- hoofd- en nekpijn
- slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
- nek- en schouderklachten, evt. met pijn die uitstraalt in de armen of handen;
- klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn;
- artrose van de heup;
- lage rug klachten, eventueel met uitstralende pijn naar de benen;
- bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek;
- kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten.
Trainingen voor betere stabiliteit
Gewrichten kunnen ook een te grote beweeglijkheid hebben, wat kan leiden tot instabiliteitsklachten. In dit geval kan de manueel therapeut u met specifieke trainingsadviezen leren uw gewrichten door middel van het trainen van spieren stabieler te maken.
Onze manueel therapeut: Edwin Veldkamp
Ook een klacht waar u vanaf wilt?
Bel met onze praktijk voor meer informatie en het maken van een afspraak.
Of meld u online aan, dan bellen wij u terug.
Veelgestelde vragen over manuele therapie bij Fysiotherapie Hatert:
Fysiotherapie en manuele therapie zijn beiden vormen van fysieke therapie. Deze therapie is gericht op het behandelen van musculoskeletale aandoeningen.
Er zijn enkele belangrijke verschillen:
Fysiotherapie richt zich op het brede geheel van fysieke aandoeningen en beperkingen. Manuele therapie is een specialisatie van fysiotherapie. Hierbij ligt de focus op de diagnose en behandeling van musculoskeletale aandoeningen, met name het verband tussen gewrichten- en bewegingsbeperkingen. Manueel therapeuten richten zich op het verbeteren van de mobiliteit van gewrichten en de functie van de spieren.
Manuele therapeuten gebruiken hands-on technieken. Dit is gericht op het corrigeren van gewrichtsproblemen en het verbeteren van de bewegingsvrijheid. Fysiotherapeuten gebruiken veel technieken, zoals oefentherapie, massage, stretchen en nog veel meer.
Fysiotherapeuten hebben een algemene opleiding tot fysiotherapeut gevolgd. Een manuele therapeut heeft zich na deze opleiding gespecialiseerd.
Het begin van de behandeling begint bij een beoordeling en het uitzoeken van de oorzaak. Deze diagnose is belangrijk voordat de behandeling kan beginnen. Nadat de diagnose gesteld is, maakt de therapeut een individueel behandelplan. De manuele therapeut maakt gebruik van hands-on technieken. Zoals manipulaties (abrupte bewegingen om een gewricht te mobiliseren) en mobilisaties.
Voor de actuele tarieven verwijzen we u naar de tarievenpagina.