Valpreventie: Vallen komt vaak voor en kan grote gevolgen hebben

Recent was weer in het nieuws hoe vaak mensen (met name ouderen) vallen en hoe groot en ernstig de gevolgen daarvan kunnen zijn. Uit de ouderenmonitor die de GGD afnam bij zelfstandig wonende ouderen, bleek dat 16% van hen in de laatste drie maanden voorafgaand aan het onderzoek is gevallen. Onze cursus over valpreventie leert u om in balans te blijven en kracht te trainen. Fysiotherapie Hatert in Nijmegen helpt u graag.

Bij het toenemen van de leeftijd neemt ook het risico op vallen toe. Van de 75-plussers is dit percentage 21% en bij 85-plussers zelfs 28%! Ondanks deze hoge cijfers is er waarschijnlijk toch nog een onderschatting van de problematiek, omdat de meeste valincidenten zonder letsel niet gemeld worden. Ook erkennen ouderen zelf vaak niet het hoge risico dat zij lopen om te vallen, en zijn zij zich nog onbewust van de grote gevolgen van een val zoals verlies van zelfstandigheid en traag herstel bij bijvoorbeeld een gebroken heup.

Cursus Vallen verleden tijd

Bent u 65 jaar of ouder en weleens gevallen of juist bang om te vallen? Dan is de cursus ‘Vallen Verleden Tijd’ voor u bedoeld! Tijdens de bijeenkomsten leert u gevaarlijke situaties in het dagelijks leven herkennen door te oefenen op een hindernisbaan. Door de verschillende spelvormen leert u veilig te bewegen in een drukke omgeving. Daarnaast wordt de kans op letsel bij een val door een valtraining verkleind.

Wanneer is deze valcursus?

Wij verzorgen deze cursus in kleine groepen (2 tot 4 deelnemers). Op deze manier kunnen we de dagen en tijden in overleg met u plannen. In de meeste gevallen wordt de training vergoed door uw zorgverzekeraar. Heeft u interesse om mee te doen of wilt u meer informatie? Neem contact op: 024-3557438.