Geriatrie fysiotherapie

Geriatrie is een specialisme voor mensen die ouder en minder beweeglijk worden. Hierdoor kunnen ze belemmeringen of klachten ervaren. Ze komen hiervoor doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen, de geriatriefysiotherapeut.

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom.

De fysiotherapeut werkt vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De behandeling bestaat vooral uit oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

De geriatriefysiotherapeut adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Die informeert zij dan bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Onze geriatriefysiotherapeuten: Femke Roozen en Luuk Razing

Geriatrie behandeling bij een mevrouw door een fysiotherapeut in de zaal bij Fysiotherapie Hatert Nijmegen
Vrouw krijgt in de zaal bij Fysiotherapie Hatert een geriatrie behandeling van de fysiotherapeut

Ook een klacht waar u vanaf wilt?

Bel met onze praktijk voor meer informatie en het maken van een afspraak.
Of meld u online aan, dan bellen wij u terug.

Prakijk bellenOnline aanmelden