Gewrichtsklachten (artrose en reuma)

Wij helpen graag uw reuma- en artroseklachten te verminderen

Gewrichtsklachten

Gewrichtsklachten

Een gewricht komt voor in vele vormen en maten. Het vormt de verbinding tussen verschillende botstukken, geeft het lichaam stevigheid en stabiliteit en zorgt ervoor dat u bepaalde bewegingen kunt maken. Gewrichtsklachten worden veelal veroorzaakt door overbelastingen, artrose of reuma. Veelal heeft men last van pijnlijke en/of stijve gewrichten en kan men moeite hebben met het maken van bepaalde bewegingen.

Reuma

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan het bewegingsapparaat, die niet door een ongeval ontstaan zijn. Reuma kan ingedeeld worden in 3 categorieën: ontstekingsreuma, artrose en wekedelenreuma. De meeste vormen van reuma veroorzaken pijn en stijfheid in gewrichten of spieren. Hierdoor kunt u zich minder goed bewegen, wat u kan beperken in uw dagelijks leven.

Artrose

Ongeveer 1,1 miljoen mensen in Nederland hebben klachten als gevolg van artrose. Bij artrose is er sprake van een verandering van het kraakbeen in het gewricht. Het kraakbeen wordt dunner en minder egaal. Het gewricht kan hierdoor minder goed bewegen en uiteindelijk stijver en pijnlijker worden. In ernstigere gevallen van artrose kunnen er vergroeiingen ontstaan. Artrose komt met name voor in de heupen, knieën, vingers en duimen.

Wat vinden patiënten van onze praktijk?

Fysiotherapie Hatert wordt beoordeeld met een 8,9! (o.b.v. >100 onafhankelijke beoordelingen – Qualiview)

Vergoeding basisverzekering

Vanaf 2018 worden in het geval van artrose aan heup of knie, 12 behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Hiervoor is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk.

Onze specialisten op het gebied van gewrichtsklachten zijn

Rick Verbeek (manueel therapeut i.o)
Steven Zwart (sportfysiotherapeut i.o)

Afspraak

Heeft u vragen of wilt u weten wat Fysiotherapie Hatert voor u kan doen? Maak dan een afspraak! Voor een afspraak kunt u bellen met 024-3557438. Wij kunnen ook contact met u opnemen, meldt u zich dan aan via onderstaande knop.

Online aanmelden button