Haptotherapie Nijmegen

Wanneer je gevoelens en gedachten niet in overeenstemming zijn met het leven dat je leidt, kunnen er allerlei lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan. Haptotherapie is een therapie met als uitgangspunten voelen en ervaren.
Daar waar problemen ontstaan tussen voelen en denken biedt de haptotherapie ondersteuning en begeleiding. Door middel van gesprekken, ervaringsoefeningen en aanraking wordt aan den lijve voelbaar wat er aan de hand is. Je wordt geconfronteerd met wat je voelt en hoe je daar mee omgaat. Op die manier kan haptotherapie een bijdrage aan de bewustwording van het gevoelsleven leveren.

Het doel is dat denken en voelen (weer) met elkaar in evenwicht komen. Je krijgt inzicht in de wijze waarop je met jezelf omgaat in relatie tot de klacht(en) en je krijgt mogelijkheden aangereikt om hier op een ander manier mee om te gaan. Hierdoor word je veerkracht groter, zodat je weer vitaler en sterker in het leven kunt staan.

Wanneer Haptotherapie?

  • Gestagneerde ontwikkeling. Bijvoorbeeld het gevoel ‘niet op je plek te zijn’, ‘niet lekker in je lijf te zitten’, of onvrede met een bestaande situatie en niet weten wat je wilt en wat je voelt of bezielt (zingevingsvraagstukken)
  • Moeilijkheden met het herkennen en uitdrukken van gevoelens. Moeite met het aangeven van grenzen
  • Negatief zelfbeeld (minderwaardigheidsgevoel)
  • Problematiek rondom intimiteit en nabijheid
  • Relationele problemen
  • Problemen die verband houden met de overgang van de ene naar de volgende levensfase: van kindertijd naar puberteit, van puberteit naar volwassenheid, van volwassenheid naar middelbare leeftijd, of van middelbare leeftijd naar ouderdom
  • Problemen met acceptatie of verwerking van verlies, trauma, ziekte of handicap
  • Overbelast zijn. Stress, overspannenheid, verlies van vertrouwen in het eigen functioneren ten gevolge van pijn, langdurige lichamelijke of psychische overbelasting, burnout
  • Lichamelijke klachten met een mogelijke psychosomatische oorzaak

Haptotherapie is toepasbaar binnen elke levensfase en kan handvatten bieden voor verschillende probleemsituaties en verwerking van psychische problematiek.

Vergoeding haptotherapie

De meeste zorgverzekeraars hebben Haptotherapie in hun aanvullende verzekeringspakket opgenomen. Omdat wij als GZ-haptotherapeut lid zijn van de Vereniging Van Haptotherapeuten wordt de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed wanneer je een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Meer hierover kan je hier lezen.

Onze haptotherapeut: Wilbert Razing

Twee handen, haptotherapie

Ook een klacht waar u aan wil werken?

Bel met onze praktijk voor meer informatie en het maken van een afspraak.
Of meld u online aan, dan bellen wij u terug.

Prakijk bellenOnline aanmelden