Stoptober – deel 3

stoptober stoppen met roken

stoptober stoppen met roken

 Wat doet roken met je omgeving?

Roken doe je natuurlijk zelf, maar wat is eigenlijk de invloed op je omgeving? Hoeveel rook adem je zelf in en hoeveel komt er in de omgeving terecht? Hoe schadelijk is deze rook en hoe lang blijft het schadelijk? Op deze blog geven we antwoord op deze vragen, dus lees vooral verder!

  1. Eerstehandsrook is de rook die de roker zelf inademt. Dat is ongeveer 15% van de rook van de sigaret
  2. De andere 85% procent van de rook komt in de omgeving terecht en noemen we tweedehandsrook. Deze omgevingstabakrook bevat honderden schadelijke en ruim 70 kankerverwekkende stoffen.
  3. Als laatste hebben we nog derdehandsrook. Dit is alles wat neerdaalt op de grond, meubels, etcetera. Deze deeltjes zijn nog steeds erg schadelijk voor de omgeving. Dus ook als er op het moment zelf niet gerookt wordt, is de omgeving bevuild met schadelijke stoffen. Een (klein)kind of huisdier dat op grond ligt en rondkruipt, loopt hierbij dus gevaar.

De oude rookstoffen blijven lang in een huis of auto hangen. Als er bijvoorbeeld in een huis of auto gerookt is, is dit ook voor de volgende bewoners of eigenaren nog schadelijk.

Houd rekening met je omgeving en denk aan de consequenties voor de gezondheid van anderen!

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Wilt u niks missen van Fysiotherapie Hatert? Meld u direct aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en tips. Zie privacyverklaring.