Sofie Wollaars draagt een zwart shirt van Fysiotherapie Hatert Nijmegen

Sofie Wollaars

Toen ik nog in Utrecht woonde, heb ik van jongs af aan geturnd. Door blessures die af en toe kwamen kijken bij deze sport kwam ik in aanraking met het vak fysiotherapie. Het fascineerde mij dat iemand door zoveel kennis te hebben van het menselijk lichaam een oplossing kon vinden voor mijn klachten. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik na het behalen van mijn VWO-diploma fysiotherapie ben gaan studeren aan de HAN in Nijmegen.

Vanaf februari 2020 ben ik bij Fysiotherapie Hatert te vinden. Ik begon hier met mijn afstudeerstage en ben in de zomer van 2020 afgestudeerd. Ik had het geluk dat ik mocht blijven werken in deze leuke praktijk. Ik vind het heel fijn om nauw samen te kunnen werken met u, mijn collega’s en andere disciplines. Dit zorgt ervoor dat ik samen met u op zoek kan gaan naar de behandeling die het beste bij u past.

Specialisaties

Ik heb mij gespecialiseerd binnen de longfysiotherapie. Hierbij kunt u denken aan het behandelen en begeleiden van mensen die te maken hebben met COPD, astma, longfibrose en andere longaandoeningen. Daarnaast heb ik mij verdiept in de revalidatie bij langdurige klachten als gevolg van Corona.

Binnen de longproblemen en long-COVID klachten speelt kortademigheid vaak een grote rol. Met de POWERBreathe kan ik een meting doen van de ademspierkracht en op basis hiervan een begeleid trainingstraject opstarten om kortademigheid te verminderen.

Overige activiteiten

Toen ik in 2016 met mijn studie begon, ben ik vanuit Utrecht naar Nijmegen verhuisd en ik woon nog steeds in deze mooie stad. In mijn vrije tijd wandel, tennis en yoga ik graag. Daarnaast houd ik van een lekker hapje eten en af en toe een dagje of weekendje eropuit gaan.

Netwerken

COPD-Netwerk Nijmegen
Chronisch Zorgnet

E-mail

Sofie@fysiohatert.nl

BIG-registratienummer

79928357704

Aanwezig op

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag

Aanmelden nieuwsbrief