Wilbert Razing draagt een grijs vest van Fysiotherapie Hatert Nijmegen

Wilbert Razing

Ik ben een groot deel van mijn leven verbonden met de wijk Hatert. Ik ben er opgegroeid en ik werk er inmiddels bijna veertig jaar met veel plezier; het is een inspirerende, multiculturele werkomgeving .

Een paar jaar geleden hebben we ons praktijkpand uitgebreid met het buurpand. Sindsdien werken we onder één dak samen met huisartsen en andere disciplines. Deze laagdrempelige manier van samenwerken spreekt mij erg aan. Ik ben een groot voorstander van integraal en buurtgericht werken in een netwerk waar iedereen elkaar goed kent, zodat je met een gerust hart mensen kunt doorverwijzen. Samen weet je immers meer dan alleen!

Specialisaties

Ik ben steeds meer  gaan inzien dat klachten vaak te maken hebben met de manier waarop je in het leven staat en hoe met jezelf omgaat. Daarom ben ik mij, naast fysiotherapeut, gaan ontwikkelen als haptotherapeut . Ik vind het leuk om mensen te coachen en met hen mee te denken in het kunnen oplossen of verminderen van klachten. Of  om samen te kijken of er een andere manier is om met die klachten om te gaan. Met als belangrijk uitgangspunt : werken aan een betere gezondheid en gevoel van welzijn.

Naast de fysiotherapie en haptotherapie houd ik mij bezig met psychosomatische klachten, ontspanning en ademhaling. Ik begeleid mensen met problemen binnen hun relatie en klachten die samenhangen met stress (bijvoorbeeld hyperventilatie en hoofdpijn). Ook behandel ik mensen met aanhoudende pijnklachten. Ik heb een opleiding gevolgd tot slaapcoach en maak deel uit van het Chronisch Zorgnet.

Overige activiteiten

Iedere woensdag lever ik met veel plezier, samen met een fijne groep van vrijwilligers, mijn bijdrage aan de ‘Ontmoetgroep voor kwetsbare senioren’.  Dit initiatief (in het kader van het thema eenzaamheid) heb ik samen met Rebecca Kramer van de GGD opgezet in 2015 .

Ik maak deel uit van de Stuurgroep Hatert Gezond waarin ik meedenk met andere organisaties binnen de wijk over algemene gezondheidsontwikkeling, welbevinden en welzijn van de buurtbewoner.

Ik ben getrouwd en vader van twee volwassen zonen. Ik sport graag, houd van tuinieren in onze (moes)tuin en pas graag op de kleinkinderen.

Netwerken

Chronisch Zorgnet (voorheen ClaudicatioNet)
Stuurgroep Gezond Hatert

E-mail

wilbert@fysiohatert.nl

BIG-registratienummer

19034781904

Aanwezig op:

Maandag tot en met donderdag en vrijdagochtend

Aanmelden nieuwsbrief