Marlies van Pelt draagt een zwart shirt van Fysiotherapie Hatert Nijmegen

Marlies van Pelt

Nadat ik in 1995 afstudeerde als fysiotherapeut, ben ik bij Fysiotherapie Hatert en andere praktijken gaan werken. Sinds 2005 ben ik mede-eigenaar van deze praktijk. Wat mij erg aanspreekt aan mijn werk is het intensieve contact dat je als fysiotherapeut met mensen hebt. Het begeleiden naar het doel dat iemand gesteld heeft en het, soms met ups en downs, behalen van dat doel geeft veel voldoening. De wijk Hatert en de manier waarop wij binnen deze wijk samenwerken met andere disciplines (zoals huisarts, gezondheidsmakelaar, diëtiste) vind ik bijzonder en inspirerend.

Specialisaties

In de beginperiode van mijn carrière heb ik me breed ontwikkeld; ik heb scholingen gevolgd voor het behandelen van bekken- en incontinentieklachten, diabetes, werken met groepen en nog veel meer.

De laatste jaren kom ik er steeds meer achter dat mijn hart vooral ligt bij het behandelen, begeleiden en coachen van mensen met neurologische aandoeningen en hersenletsel, zoals parkinson, MS, dystonie en CVA. Ik ben actief lid van ParkinsonNet, MS-Zorgnetwerk en CNAnet.

Voor iedereen, en júist ook voor mensen met een chronische aandoening, geloof ik erg in het belang van een gezonde leefstijl en goede fysieke en mentale balans. Om mensen daar beter bij te kunnen begeleiden heb ik de opleiding tot Integraal vitaliteits- en leefstijlcoach gevolgd en opleidingen op het gebied van mindfulness en Acceptance & Commitment Therapie (ACT). Ik begeleid mensen dus niet alleen bij hun vragen over bewegen, maar ook bij omgaan met stress, beter slapen, gezonde voeding en andere factoren die eraan bijdragen dat iemand zich lekkerder voelt.

Daarnaast ben ik PWR! en RGM trainer en oedeemtherapeut.

Overige activiteiten

Naast mijn werk als fysiotherapeut en praktijkeigenaar, ben ik betrokken (geweest) bij verschillende projecten op het gebied van coaching van mensen met de ziekte van parkinson, bij het bereiken van hun doelen op leefstijlgebied en het schrijven van een e-learning voor sporttrainers over de ziekte van Parkinson.

Ik heb twee kinderen, hou van wandelen, hardlopen, koken en lekker eten. Ik ga graag samen met mijn man met onze camper op pad en ik vind het leuk om concerten te bezoeken.

Netwerken

ParkinsonNet
MS-Zorgnetwerk
DystonieNet
CNA Net

E-mail

marlies@fysiohatert.nl

Registratienummers

BIG: 79044679804
BLCN: L0548
KABIZ: 18103615977

Aanwezig op

Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

Aanmelden nieuwsbrief