Positieve effecten van dry needling, ontdek ze hier!

Meneer zonder shirt krijgt een dry needling behandeling in zijn rug van een fysiotherapeut

Hoewel de term ‘dry needling’ en het idee van naalden in uw lichaam misschien negatief klinkt, heeft deze vorm van fysiotherapie vrijwel direct een positief effect. Het woord ‘dry’ in dry needling staat voor het feit dat er gebruik wordt gemaakt van een droge naald. Dus er wordt geen medicatie in uw lichaam gespoten tijdens deze behandeling. In deze blog leggen we u uit wat dry needling is, wat de voordelen zijn en waarom u zich geen zorgen hoeft te maken over een behandeling.

 

Wat is dry needling?

Bij dry needling gebruiken we dunne naalden om verdikkingen en verkrampingen in de spier, ook wel triggerpoints genoemd, aan te prikken met een naald. Triggerpoints zijn vaak gevoelig en kunnen pijnlijk zijn bij aanraking. Door de naald in het triggerpoint te prikken stimuleren we de spieren, waardoor ze samentrekken en ontspannen. Dit helpt de spanning in de spieren te verminderen en de bloedtoevoer te verbeteren, wat voor pijnverlichting zorgt.

 

3 positieve effecten van dry needling

  • Pijnverlichting: Door het triggerpoint aan te prikken, vermindert de spanning in de spier en neemt de pijn vrijwel onmiddellijk af.
  • Verbeterde bewegingsvrijheid: doordat de spier ontspant krijgt u de bewegingsvrijheid van uw gewrichten terug.
  • Sneller herstel van blessures: dry needling kan een effectieve aanvulling zijn op andere fysiotherapiebehandelingen bij blessures. Omdat de spierspanning vermindert en de doorbloeding verbetert, zal het herstelproces sneller verlopen.

 

Is dry needling pijnlijk?

Dit is een van de meest gestelde vragen die wij als fysiotherapeuten krijgen. Het antwoord op deze vraag kan van persoon tot persoon verschillen. Hoewel sommige mensen slechts milde ongemakken ervaren, kunnen anderen een scherpe prik of spiersamentrekking voelen, wat als pijnlijk kan worden beschreven. Het is belangrijk om te onthouden dat deze pijn van korte duur is en de positieve effecten van dry needling vaak opwegen tegen dit ongemak.

 

Bent u benieuwd geworden naar dry needling?

Ondanks de negativiteit die het woord dry needling misschien met zich meebrengt, hebben we voor u gekeken naar de positieve effecten van deze behandeling. Wilt u weten wat onze therapeuten voor u kunnen betekenen, heeft u vragen over dry needling of wilt u een afspraak maken? Bij Fysiotherapie Hatert hebben we gespecialiseerde fysiotherapeuten die u kunnen helpen uw klachten te verminderen. U kunt ons bereiken op 024-3557438 of mailen naar info@fysiohatert.nl of maak gebruik van het contactformulier op onze website.

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Wilt u niks missen van Fysiotherapie Hatert? Meld u direct aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en tips. Zie privacyverklaring.