Fysiotherapie Hatert in Springlevend 024

Femke Roozen Blog Springlevend 024

Sporten en bewegen (óók als dat wat lastiger gaat)

Overal om je heen – op tv, in de krant en via internet – hoor je hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen. Maar hóe doe je dat als bewegen lastig gaat, bijvoorbeeld door een aandoening als Parkinson, MS, de gevolgen van een beroerte of een andere chronische aandoening?

“We weten dat mensen met een chronische ziekte gemiddeld aanzienlijk minder sporten en bewegen dan andere mensen” geeft Marlies van Pelt (specialist Parkinson en MS bij Fysiotherapie Hatert) aan. “En dat is wel te begrijpen; veel mensen weten niet zo goed welke activiteit geschikt voor ze is, of het wel veilig is en waar ze terecht kunnen”.

“En dat is jammer”, vult Femke Roozen (geriatriefysiotherapeut i.o.) aan. ”Want voor iedereen is bewegen goed en juist ook als je een chronische aandoening hebt. Bewegen als medicijn, zou je kunnen zeggen”.

Artikel Springlevend

Bovenstaande tekst kon u lezen in de mei-editie van het magazine Springlevend 024. Via deze pagina kunt u nog wat aanvullende informatie vinden over wat onze praktijk u kan bieden wanneer u meer wil gaan bewegen en daar vragen over heeft of graag in begeleid wil worden.

Want Sport en bewegen is niet alleen leuk (bijvoorbeeld om lekker buiten te zijn of om andere mensen of lotgenoten te ontmoeten), het heeft ook een positieve invloed op onder meer kracht en uithoudingsvermogen, balans, stoelgang, nachtrust… Kortom: mensen die voldoende bewegen voelen zich lekkerder.

Wat kunnen wij u bieden?

Gespecialiseerde fysiotherapeuten met veel werkervaring, die samen met u en evt. uw partner of andere naaste op zoek gaan naar waar u behoefte aan heeft en wat bij u past.

Fysiotherapie Hatert beschikt over twee lokaties, allebei voorzien van een ruime oefenzaal met airconditioning. Lokatie Zonnebaars is op afgesproken tijden minder druk en daarmee voor sommige mensen meer geschikt, om met minder prikkels te kunnen trainen. Op deze lokatie beschikken wij ook over een Motomed, een elektrisch ondersteunde hometrainer (voor armen en benen).

Binnen of buiten, individueel of in een groep

Naast onze ruimtes binnen, gaan we als mensen dat willen ook regelmatig buiten trainen. Hatert heeft een Cruijff Court, een beweegtuin, een Kwiekroute, verschillende wandelroutes etc. etc.

Wij werken indvidueel of in een (kleine) groep, afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden. We bieden gespecialiseerde (groeps)behandelingen en -trainingen, zoals PWR! bij Parkinson en RGM. We zijn goed op de hoogte wat er in Nijmegen te doen is op het vlak van bewegen en kunnen u ook helpen bij het zoeken naar een geschikte beweegactiviteit in uw eigen omgeving.

Meer weten of een afspraak maken?

U kunt ons bellen op nummer 024-3557438 of gebruik maken van het contactformulier, dan nemen wij contact met u op

Online aanmelden

Ontvangt u onze nieuwsbrief al?

Wilt u niks missen van Fysiotherapie Hatert? Meld u direct aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws en tips. Zie privacyverklaring.